Aluminium schutting afgewerkt met een coating

Ben je opzoek naar een echte design schutting? En die door een goede Hovenier geplaatst kan worden? Een design schutting past natuurlijk volledig thuis in een moderne tuin. Eén van de mogelijkheden om je tuin pas echt strak vorm te geven is een aluminium schutting. Deze schutting wordt niet compleet van hout gemaakt, maar heeft een strakke aluminium frame waarin vaak wel een stuk hout geplaatst is. Je combineert zo een designschutting in combinatie met een stukje hout in de tuin. Natuur en design komen zo samen om de tuin helemaal strak af te werken. Deze tuinafscheiding wordt vooral aangeraden in de moderne tuin.

Aluminium schutting afgewerkt met een coating

De aluminium schutting wordt helemaal afgewerkt met een speciale coating. Deze coating zorgt voor een speciaal beschermlaagje rondom de schutting. Zo wordt voorkomen dat het aluminiumprofiel gaat roesten. Daarnaast krijgt het profiel ook nog eens een mooi kleurtje. De kleur wordt gespoten in een ral kleur en is zo kleurbestendig. Zelfs in de zon verkleurt je nieuwe tuinafscheiding niet en dit is natuurlijk belangrijk als je nog jaren wil genieten van je nieuwe schutting. Bij de meeste schuttingen is dan ook een keurmerk geleverd om de kwaliteit aan te tonen. Je krijgt zo een garantie op de uitstekende kwaliteit voor nieuwe schuttingen gemaakt uit aluminium. Ontdek zelf de verschillende mogelijkheden en designs voor een strakke design schutting.

Weinig onderhoud aan je nieuwe tuinafscheiding

Eén van de grootste pluspunten van een nieuwe tuinafscheiding is het onderhoud. Doordat vrijwel alles van aluminium gemaakt is heb je relatief weinig onderhoud aan de schutting. Het aluminium kan je eventueel even afnemen met een vochtig doekje. Het houten gedeelte is vaak gemaakt van hardhout. Natuurlijk is het mogelijk om het hout te beitsen, maar dit is niet noodzakelijk. De schutting is bestand tegen een stootje, maar voor de uitstraling kan één keer in de twee jaar beitsen noodzakelijk zijn. Doordat dit niet noodzakelijk is hoeft het niet en heb je vrijwel geen onderhoud met deze unieke tuinafscheiding. Hier is natuurlijk wel wat voor te zeggen als je een nieuwe schutting wil gaan plaatsen.