Verwijder je triggerpoints

Wist je dat triggerpoints behoorlijk wat ellende kunnen veroorzaken? Triggerpoints zijn namelijk knoopjes die zich in je spieren bevinden. Deze knoopjes zorgen voor een minder goede doorbloeding wat een hoop ellende met zich mee brengt.

1. De triggerpoints zijn verantwoordelijk voor langdurige spierpijn. Spierpijn is normaal, maar het liefst ben je er zo snel mogelijk vanaf. Zodat je weer fit aan de training of wedstrijd begint.
2. Triggerpoints zorgen ervoor dat je spieren minder bewegelijk aanvoelen. Je voelt je minder flexibel. Dit probleem hoeft dus helemaal niet door ouderdom te komen. Door de slechte doorbloeding worden je spieren stijf.
3. Wist je dat een hoge blessuregevoeligheid vaak aan de triggerpoints ligt? Doordat je spieren minder flexibel zijn, is de kans op een blessure groter.

Tijd om de triggerpoints aan te pakken

Inderdaad, het wordt tijd om je triggerpoints aan te pakken. Zodat je doorbloeding van je spieren verbetert. Hier ga je namelijk heel plezier van beleven. Je zult je bewegelijker voelen wat je resultaten in het dagelijks leven en je sport goed zullen doen. Tevens verhoogt dit uiteindelijk je zelfvertrouwen en ben je minder blessuregevoelig.

Hoe verwijder je de triggerpoints?

Deze vraag was te verwachten. De triggerpoints kun je op twee verschillende manieren verwijderen, namelijk via een sportmassage van een professionele sportmasseur of met een foamroller. Een masseur weet natuurlijk precies wat hij doet en kan je van goed advies voorzien. Een massage met de foamroller daarin tegen kun je zelf thuis doen. Steeds meer mensen maken er in Nederland gebruik van. En dat is logisch, want het heeft veel voordelen. Hij is makkelijk te gebruiken, je boekt snel resultaat en je hebt hem al voor een paar tientjes. Zeker eens het proberen waard dus!