Slim keuzes bij een 3D printer kopen

Een drie D printer kopen is zowel zakelijk als particulier een grote investering. Dat betekent dus ook dat je hier op een slimme manier mee om moet gaan. Het is belangrijk om goed te onderzoeken welke mogelijkheden je hebt. Aan de hand van je bevindingen kan je dan precies vaststellen welke printer past bij de ideeën en plannen die je hebt. Daarmee zorg je dus ook dat de kwaliteit van je ontwerpen zo hoog als mogelijk wordt. Om hier meer zekerheid in te hebben, is het van belang om de volgende zaken mee te nemen.

Ontdekken en verder kijken
Een zaak die wel van enig belang is als het om een 3D printer kopen gaat, is dat je verder moet kijken dan vandaag alleen. De ideeën die je nu hebt kan je mogelijk met een bepaalde printer goed uitvoeren. Is deze printer echter in de toekomst ook nog wel geschikt om te gebruiken? Denk dan bijvoorbeeld aan veranderingen in je ideeën, maar denk vooral ook aan veranderingen in de mogelijkheden. Sommige printers zijn zelfbouwmodellen. Die kan je dan aanpassen en uitbreiden in de toekomst. Dit kan heel aantrekkelijk zijn in dit opzicht. Je kan dan net wat meer.

De printer leren kennen
Een 3D printer kopen doe je op basis van een aantal zaken die je al weet. Daarna krijg je echter wel ook de mogelijkheid om verder te verkennen wat er mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden die er zijn met het heated bed bij sommige moderne printers. Denk ook aan de mogelijkheden om meerdere soorten filament in hetzelfde ontwerp te gebruiken. Al dit soort zaken zijn van belang. Die kan je dan allemaal gaan ontdekken nadat je de printer hebt gekocht en ermee bent gaan werken. Zo zal je veel meer mogelijkheden ontdekken dan je al dacht.

Extra aandacht bij thuisgebruik
Een 3D printer kopen die je thuis gaat gebruiken vergt nog een aantal extra punten van aandacht. Is de printer bijvoorbeeld niet te groot? Compacte modellen die bijvoorbeeld een bouwoppervlak van 20x20x20 hebben zijn goed te gebruiken. Ook is het slim om aandacht te besteden aan de mate van geluid die geproduceerd wordt bij het printen. Juist omdat de printers meer en meer thuis worden gebruikt is hier veel aandacht voor geweest. Het is goed mogelijk om een model te kopen dat niet te veel lawaai maakt. Dit is natuurlijk wel zo interessant om te weten voor je investeert.

 

Lees hier meer over 3d printers