Geluidswerend glas

Geluidswerend glas

Vooral in de winter, wanneer de bomen zonder blad zijn, draagt geluid ver. Vooral over water en weilanden is dit duidelijk hoorbaar. Wanneer u dan ook nog in de buurt van een snelweg woont of in een drukke stad kan geluidswerend glas de oplossing zijn om hinderlijk geluid te weren.

Soorten geluidswerend glas

Geluid is eigenlijk een reproductie van vibraties door de lucht, een vaste stof of een vloeibare substantie. De vibraties geleiden via de omgeving en worden door ons gehoor waargenomen als geluid. Geluid is dus eigenlijk een registratie van trillingen door ons gehoor. Afhankelijk van het volume en toepasbaarheid, kunt u kiezen uit drie soorten geluidswerend isolatieglas.

Dubbele beglazing

Voorzet- of achterzetbeglazing

Enkelglas ruiten  Gelaagd glas

De mogelijkheden met geluidswerend glas

Om geluid te weren is niet direct dubbel glas nodig. Met PVB-folie op tussen 2x enkel glas is er ook reductie van geluid mogelijk. Deze folie wordt eveneens gebruikt om glas beloopbaar te maken.

Dubbele beglazing als geluidswerend glas heeft als eigenschap dat er zich tussen de beglazing, glas of lucht bevindt en het glas zelf uit verschillende diktes bestaat. De combinatie van het glas en de met gas of lucht gevulde tussenruimte zorgt ervoor dat het geluid wordt afgezwakt. U kunt ook kiezen voor een gelaagde buitenruit hierdoor word er nog meer geluid tegengehouden. Dit geluidswerende glas werkt zowel naar binnen als naar buiten toe. Geluidwerend dubbelglas isoleert niet alleen geluid, maar ook warmte, zodat u energie bespaard. Geluidwerend glas gecombineerd met zonwerend glas houdt in de zomer de warmte buiten.

Soms is het niet mogelijk om dubbele geluidswerende beglazing te plaatsen omdat het bijvoorbeeld een monumentaal pand is, of omdat er glas-in-lood in het gebouw zit. In dat geval geniet voorzet- of achterzetbeglazing de voorkeur.

Is geluidwerend glas toepassen voldoende?

Het geluid kan ook door kozijnen en roosters van ramen en deuren binnendringen. Dan is het nodig om de naden en kieren te dichten of een suskast toe te passen. Uw glasspecialist kan u adviseren.